Register Belastingadviseurs

register-belastingadviseurs-n0moobmhig31ib17chlhh91bhqmc0wvf5mk8x37bf8.gif

Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs is de grootste beroepsvereniging van belastingadviseurs werkzaam voor het mkb. We vertegenwoordigen zo’n 6.500 leden en zijn dagelijks in de weer voor deze leden én hun klanten. Wij bieden alles wat ze nodig hebben om hun beroep goed uit te oefenen: actuele informatie, fiscale en juridische modellen, handige dossiers, diverse helpdesks en onderwijsmogelijkheden om kennis uit te breiden of up-to-date te houden.

De grote achterban geeft het RB een luide stem op fiscaal gebied. Met ons kantoor in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en worden we nog beter en eerder betrokken bij fiscale issues. Zo wordt door de politiek of Belastingdienst regelmatig om advies gevraagd over de fiscale maatregelen voor het mkb, bijvoorbeeld over coronasteunmaatregelen. Ook zijn we actief betrokken bij de discussie rond de regulering van het beroep van belastingadviseurs en de vernieuwing van het belastingstelsel.

Kies voor de diversiteit van het mkb!
Weet je hoe leuk het is om voor het mkb te werken? Je hebt een enorme diversiteit aan klanten, een fijne werk/privé-balans en je komt (bijna) direct vanaf de start met klanten in contact. Niet pas als je medior of senior bent. Je mag je skills meteen inzetten, want je begeleid een traject van begin tot eind. Zo bouw je een goede relatie op met je klanten. Oh, en als je dan voor het mkb werkt, komen wij als vereniging dus op voor jouw belangen én die van je klant.

Jong RB
Binnen de vereniging hebben we een sectie voor leden tot en met 35 jaar, Jong RB. Ook hun belangen worden behartigd richting politiek en overheid, via de RB Jongerencommissie. Daarnaast organiseren we verschillende bijeenkomsten voor deze jongere generatie. Denk aan netwerkbijeenkomsten en cursussen die passen bij de wereld van nu, zoals hoe om te gaan met ‘het nieuwe werken’.

Dé fiscale opleider voor de mkb-adviespraktijk
Het RB biedt niet alleen voor Jong RB-leden bijeenkomsten. Voor zowel leden als geïnteresseerden biedt het RB een zeer uitgebreid onderwijsaanbod aan. Naast cursussen om kennis op pijl te houden, zijn er programma’s ontwikkeld rond een thema. Denk aan tax technology of Jong RB. En daarnaast hebben we onze eigen opleiding – de RB Academy – om belastingadviseurs op te leiden tot Register Belastingadviseur, de crème-de-la-crème onder belastingadviseurs binnen de mkb-adviespraktijk.

De opleiding wordt modulair aangeboden en is geheel zelf in te delen. Afhankelijk van je achtergrond volg je een bepaalde leerlijn, die bestaat uit een selectie van de in totaal 35 modules van de beroepsopleiding. Als HBO-afgestudeerde, van bijvoorbeeld Finance, Tax & Advice, kom je dan bijvoorbeeld uit op een selectie van 23 modules, waar de focus vooral ligt op de theoretische verdieping van je fiscale kennis.

Ben je bijna klaar met je studie en ben je benieuwd naar de RB Academy? Klik hier voor meer informatie.

Wil je meer weten?
Ben je benieuwd naar wat het RB nog meer doet? Ga dan naar RB.nl of neem contact met ons op via jongrb@rb.nl. En vergeet ons niet te volgen op social media!

Facebook
LinkedIn
Twitter
Youtube

Contactgegevens
Prinses Beatrixlaan 544
Toren C, verdieping 9
2595 BM Den Haag
088 010 77 77
RB.nl