Belastingadvies Groningen

Belasting_Logo-01.png
Belastingadvies Groningen

Wie zijn wij? 

Belastingadvies Groningen is een jong team (gemiddelde leeftijd is ongeveer 30) werkzaam in de financiële- en de fiscale sector voor het MKB, maar ook voor particuliere klanten. De organisatie is in 2014 opgericht en heeft door de jaren een flinke groei ervaren in zowel klantenkring als werknemers (we zijn nu met 15 in totaal). De werkzaamheden van de organisatie zijn financieel- en fiscaal van aard, denk hierbij aan het verwerken, controleren en afsluiten van de boekhouding, verwerken en controleren van aangiften en het geven van advies aan zowel de particuliere- en zakelijke klant. 


Finance, Tax and Advice (Meewerkstage)  

Een student FTA kan binnen Belastingadvies Groningen kennis opdoen van diverse fiscale producten. Voorbeelden hiervan zijn de toeslagen, aangifte inkomstenbelasting, erf- en schenkbelasting, vennootschapsbelasting, dividendaangiftes. De BTW en ICP aangiftes worden uitgevoerd door het team financiële administratie, maar je bent zeker welkom om hier aan deel te nemen. Als laatste worden er vanuit de klanten fiscale adviezen gevraagd die variëren van aard, omvang en complexiteit. De werkzaamheden komen voort uit het micro- en kleinbedrijf.  


Wat breng je mee? 

  • Je zit in het derde of vierde jaar van de opleiding FTA;  
  • Je kan zelfstandig- en proactief werken; 
  • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal; 
  • Enthousiast over je vakgebied; 
  • Je beschikt over een gezonde dosis stressbestendigheid; Wat ga je doen?  

  • Verzorgen van belastingaangiften IB, VPB en overige particuliere aangiften; 
  • Controleren van aangiften; 
  • Samenstellen verzoek- en bezwaarschriften; 
  • Opstellen van belastingadviezen; 
  • Ondersteunen van collega’s bij fiscale vraagstukken;  


We maken gebruik van Nextens voor onze aangiften, dit pakket is de marktleider voor fiscale dienstverlening. Hiermee leer je ook werken met een product dat in de praktijk veel gebruikt wordt.  


Wie is je begeleider?  
 
Je krijgt begeleiding van een collega die in de laatste fase van zijn master Fiscaal Recht zit en zelf is doorgestroomd vanuit de Hanze, hij kan dus goed schakelen met wat jouw kennisniveau is en ondersteunen vanuit de voorwaarden die de Hanze meegeeft. Hiernaast is er ook een senior aangiftemedewerkster aanwezig die gespecialiseerd is in de (particuliere) belastingaangiften. Dit zijn ook de collega's waar je het meeste mee samen zult werken in de praktijk.