Nieuws

Afstudeerstage bij PwC

Afstudeerstage bij PwC

Afstudeerstage Tax & Compliance

Functieomschrijving

Je bent bijna klaar met je studie en wilt graag bij een gerenommeerd bedrijf afstuderen. Dat kan bij PwC. Je kunt gebruikmaken van al onze informatiebronnen en de kennis van onze professionals bij het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht. Daarnaast loop je mee op klantopdrachten, zodat je jouw kennis in de praktijk kunt toetsen en persoonlijk ervaart hoe het is om bij PwC te werken. Onze klanten leven in een wereld waarin zij geconfronteerd worden met toenemende complexe wet– en regelgeving, overheden die volledige transparantie eisen en stakeholders die zich actiever gaan bemoeien met de strategische keuzes van een onderneming. Mede door deze ontwikkelingen is het belang van compliance nog nooit zo groot geweest. Jouw rol als stagiair is, in samenwerking met het team, om onze klanten op (inter)nationaal niveau te helpen om te voldoen aan hun fiscale compliance en klanten te adviseren om het compliance proces te verbeteren. Deze vacature is voor het startmoment september 2019.

Vereisten

 Je bent een talentvolle, communicatieve en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

 Je bent bezig met de laatste fase van je HBO opleiding Fiscaal Recht & Economie.

 Je hebt een brede financiële interesse en de behoefte om je verder te ontwikkelen in dit werkveld.

 Je wilt graag je scriptie of afstudeeropdracht bij PwC schrijven en ziet deze afstudeerstage als een mogelijke opstap naar je eerste baan.

 Je gelooft zowel in intern als extern integer handelen en neemt daarin je eigen verantwoordelijkheid;

 Je bent nieuwsgierig naar de (technologische) ontwikkelingen binnen je vakgebied en gedreven om het verschil te maken met je team;

 Je kunt je goed inleven in je collega’s en stakeholders en hebt daarbij oog voor de toegevoegde waarde van eenieder;

 Je werkt graag in een team, waarbij de verschillende ideeën en perspectieven worden meegenomen in het werk

 Je bent innovatief, ondernemend en deinst niet terug voor het uitdagen van de status quo.

 

Verantwoordelijkheden Als stagiair Tax & Compliance ben je betrokken bij al het werk dat om tax compliance en fiscale cijfers draait. Je bent bezig met een fiscale puzzel. Je werkt als volwaardig teamlid mee in de praktijk. Je werkt aan afwisselende opdrachten voor diverse (inter)nationale klanten. Je houdt je onder andere bezig met het opstellen van aangiften (vpb), bepalen en controleren van de fiscale positie in de jaarrekening en kijkt mee bij het uittesten van technologische innovaties om werkprocessen te verbeteren. Het is verantwoordelijk werk, want je helpt de klant bij de compliance verantwoording. Eerst leren we je de algemene werkzaamheden van Tax Compliance. Na enige tijd (bij interesse) kan je ook meekijken bij werkzaamheden op het gebied van Tax Accounting (o.a. Audit of Tax) of Tax Strategy & Operations. Op deze manier ervaar je pas echt wat onze professionals dagelijks beleven en krijg je een goed beeld van je werkzaamheden wanneer je na je studie misschien bij PwC gaat werken. Als stagiair werk je intensief samen met verschillende collega’s binnen het team. Bij de afdeling Tax, Reporting & Strategy werken collega’s met diverse studieachtergronden samen aan Compliance

gerelateerde opdrachten. Doordat je ook nauw samenwerkt met collega’s vanuit de Assurance, Tax en Advisory praktijk, maak je ook uitgebreid kennis met andere vakgebieden Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht.

Wat bieden wij je?

Als je bij PwC stage gaat lopen, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega's en een goede stagevergoeding.

 Je wordt persoonlijk begeleid door een ervaren professional uit de praktijk, die wekelijks contact met je heeft en je ondersteunt op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak.

 In overleg met jou en je opleiding stellen we een passend stageprogramma op, op het niveau van jouw vordering en studie.

 Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever.

 

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.

We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden - Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible - ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen de praktijk Tax Reporting & Strategy en is onderdeel van het werkveld Tax. Dit is een brede praktijk met veel afwisselende werkzaamheden en projecten. Klanten kunnen bij ons terecht voor advies bij de opzet, inrichting en monitoring van hun financiële, fiscale en administratieve processen.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en voldoe je aan de functie-eisen? Bekijk de vacature dan op onze website. Heb je vragen over deze vacature?

Bel of mail me gerust.

Joanne van Gurp

joanne.van.gurp@pwc.com

088 792 1779

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen